User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: LH (Passenger) Engine Mount

  1. #1
    MdMa's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    555
    Thanked
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    LH (Passenger) Engine Mount

    Can some one please take a picture of the LH side engine mount, I feel mine may be installed incorrectly.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    555
    Thanked
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Is this what you mean?

  3. The Following User Says Thank You to yakabot For This Useful Post:

    MdMa (29-02-2016)

  4. #3
    MdMa's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    555
    Thanked
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep, that's it.

    Mine is mounted the same way...

    Any ideas as to why it rubs up against the chassis when turning right?

  5. #4

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    555
    Thanked
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorry. Can't help you with that one. I never even knew there was an engine mount there until you posted and asked for a picture. Hopefully someone else can help. I can only guess that if turning right make it hit the chassis, then maybe another mount is broken, allowing the mass of the engine to move left when turning right?

  6. #5
    MdMa's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    555
    Thanked
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If it matters, I finally resolved this issue.

    I am not sure which after-market manufacturers mount was fitted, but replacing it with the Mackay A5040 (listed as right hand engine mount) part did the trick.

  7. #6

    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Tasmania
    Posts
    555
    Thanked
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The brand that Repco sell (Kelpro, I think) rubs when you turn right. Their parts books says it's the correct engine mount, but it doesn't fit properly. It was covered in the previous incarnation of this forum.
    Last edited by Shred; 08-12-2016 at 05:26 PM. Reason: Repco, not Reco

  8. The Following User Says Thank You to Shred For This Useful Post:

    yakabot (01-11-2016)

  9. #7
    MdMa's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Melbourne
    Posts
    555
    Thanked
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Shred View Post
    The brand that Reco sell (Kelpro, I think) rubs when you turn right. Their parts books says it's the correct engine mount, but it doesn't fit properly. It was covered in the previous incarnation of this forum.
    Where were you 8 months ago?!?

    In all seriousness, I appreciate the confirmation.

  10. The Following 2 Users Say Thank You to MdMa For This Useful Post:

    Shred (08-12-2016), yakabot (01-11-2016)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •